Waterbedrijf

Leverancier en producent van drinkbaar leidingwater op het grondgebied Knokke-Heist.

Wat kan u in het digitaal loket doen?

De rubriek Mijn Drinkwater laat u toe uw drinkwatergegevens verder aan te vullen en te beheren. Via 'Digitale facturatie' kan u aangeven of u voortaan uw facturen digitaal wenst te ontvangen. Gelieve steeds uw abonneenummer en factuurnummer bij de hand te houden zodat u de verplichte velden kan invullen. Deze kan u terugvinden op uw factuur.


Meterstand doorgeven

Nieuws

Het Gemeentelijk Waterbedrijf schenkt drinkwaterfonteintjes aan de scholen

In de loop van het schooljaar 2003 heeft het Gemeentelijk Waterbedrijf aan alle scholen in haar verzorgingsgebied gratis drinkwaterfonteintjes aangeboden. Aan deze fonteintjes kunnen de leerlingen gratis fris leidingwater drinken. Zo verschaft het Waterbedrijf de jongeren een gezonde en verpakkingsvrije dorstlesser aan, als alternatief voor andere dranken.
EDIT DELETE

Kraantjeswater

Kraantjeswater gezond lekker en milieuvriendelijk.
Bekijk het fragment uit 'over eten' hier.
EDIT DELETE

slimme watermeter

 

De komende jaren krijgt iedere klant in het distributiegebied van AGSO Knokke-Heist een slimme watermeter. Dankzij deze innovatie kunnen wij sneller storingen vinden en oplossen, worden uw meterstanden automatisch naar ons doorgestuurd en bekomt u bovendien via ons e-loket inzicht in uw waterverbruik. Dit helpt u water en geld te besparen.

storing & werkzaamheden

Storing & werkzaamheden

Weetjes en tips

Gebruik een spaardouchekop. Deze vormt water om in druppeltjes vermengd met lucht zodat er maar 6 liter water per minuut wordt verbruikt, in plaats van 12 liter met een standaard douchekop.
 

Meer besparingstips


Het water in het leidingnet kan verkleuren door ijzer en mangaan. Deze stoffen komen van nature voor in het grondwater dat wij gebruiken om er drinkwater van te maken. Als waterbedrijf filteren we het grootste deel eruit, maar een klein deel zet zich af in het leidingsnet.

Meer weetjes