Zoeken

Home  /  Educatie  /  Composteren  /  Basisprincipes  /  Compostbak

Compostbak

Dit systeem is geschikt voor tuinen met een behoorlijke oppervlakte gazon, struiken, een moestuin, enz. Een compostbak kunt u gemakkelijk zelf in elkaar knutselen. Afhankelijk van de plaats kan u 2 à 3 bakken aaneensluitend naast elkaar plaatsen. Hierdoor kan u het materiaal gemakkelijker omzetten.
Een compostbak plaatst u best op een schaduwrijke plaats, zo voorkomt u uitdroging. Meng en verlucht voldoende uw compost om levend te houden.

Stap 1:
Een compostbak kan u eenvoudig zelf maken met houten planken van pallets. Zorg voor een opening zodat u eenvoudig het compost kan uitscheppen.

Stap 2:
Voorzie twee bakken: in de eerste bak kan u keuken- en tuinafval deponeren. Als die vol is, verwijdert u de opening en hakt u de hele inhoud los en breng de inhoud goed gemengd en verlucht over in de tweede bak. Soms moet de massa bevochtigd worden met water.

Stap 3:
In de tweede bak kan de temperatuur nu stijgen en daarnaast kan u de eerste bak opnieuw gebruiken voor keuken- en tuinafval. Na 2 à 3 maanden kan u de compost volledig omzetten.

Bron: IVIO

AGSO Knokke-Heist
Afdeling Waterbedrijf
’t Walletje 104 bus 101
8300 Knokke-Heist BE

info@agsoknokke-heist.be
+32 50442500
Ma - Vrij: 8.30u - 17.00u doorlopend

Volg AGSO