Zoeken

Home  /  Educatie  /  Educatieve diensten voor derden  /  Lagere school

Lagere school

Leren Afval Beheren op School, kortweg LABO, is een interactieve vorming voor het basisonderwijs, die kinderen bewust leert omgaan met afval en de nadruk legt op preventie, hergebruik, sortering en recyclage van afval. De leerlingen maken kennis met alle facetten van het sorteerproces. Ze krijgen praktische tips die ze meteen kunnen toepassen, op school en thuis.
 

Praktisch

Doelgroep
Kinderen van het lager onderwijs, 3e tot 6e leerjaar.
 
 
Animatoren
Fost Plus doet een beroep op de enthousiaste en ervaren animatoren van GoodPlanet.
 
 
Duur
100 minuten tot een halve dag.
 
 
Locatie
Op school, bij voorkeur in de polyvalente zaal.
 
 
Prijs
GRATIS
 
 

Waarover gaat het?


De leerlingen kijken eerst naar de film ‘De voorwerpen van morgen’. Die toont de reis van ons afval tijdens het recyclageproces en helpt leerlingen begrijpen hoe belangrijk het is om afval correct te sorteren.

Daarna duiken we in de recyclagekoffer. Die bevat vijf cilinders met staaltjes van grondstoffen en gerecycleerde producten. Ze illustreren de levenscyclus van glas, papier en karton en PMD. De kinderen leren waarom ze zuinig moeten omspringen met natuurlijke hulpbronnen.

Tot slot onderzoeken de leerlingen een restafvalzak. Wat hoort er niet in thuis? Hoe kunnen we restafval beperken? De kinderen maken in groep plannen om thuis en op school het afval te verminderen en beter te sorteren.
 
 

Na LABO?


Heeft de vorming LABO de klas warm kunnen maken om verder te werken rond het thema afval? Willen jullie afval op school aanpakken? Dan vindt u hier een overzicht van 21 acties om de vorming LABO te verwerken tot een LABO plus. Per actie is er een begeleidende fiche die u gemakkelijk kunt downloaden en afprinten.
 

Download de brochure

Meer over de animatoren op www.goodplanet.be

Meteen inschrijven

AGSO Knokke-Heist
Afdeling Waterbedrijf
’t Walletje 104 bus 101
8300 Knokke-Heist BE

info@agsoknokke-heist.be
+32 50442500
Ma - Vrij: 8.30u - 17.00u doorlopend

Volg AGSO