Zoeken

Home  /  Meest gestelde vragen  /  Wat moet ik met gasflessen?

Wat moet ik met gasflessen?

FeBuPro (Federatie Butaan en Propaan) verscherpte de acceptatiecriteria voor gasflessen waardoor je met gasflessen niet altijd meer terecht kunt bij erkende verdeelpunten. In functie van het merk op de gasfles kan die nu afgeleverd worden bij de juiste verdeler. Daarom lanceerde FeBuPro op haar website een lijst met telefoonnummers van erkende verdelers waar bepaalde merken in gerichte streken te verkrijgen zijn. Uit veiligheidsoverwegingen aanvaarden recyclageparken en schroothandelaars nooit gasflessen. Gasflessen vereisen een specifieke behandeling en mogen daarom niet bij de oude metalen worden ingezameld. Raadpleeg je verdeelpunt op de website www.febupro.be of bel naar 02-581 09 32
 
 
Hierna vindt u enkele veiligheidstips voor zowel volle als lege gasflessen want voorzichtig omgaan met gas blijft wel steeds de boodschap.
•Stockeer geen gasflessen in een kelder, noch in de buurt van een kelderraam of afvoer; want propaan en butaan zijn zwaarder dan lucht. Gas kan zich bijgevolg ophopen.
•Zet gasflessen steeds rechtop in een goed verluchte omgeving
•Draai de kraan van een ongebruikte fles (vol of leeg) altijd dicht
•Bewaar uw gasfles niet langer dan 5 jaar.

AGSO Knokke-Heist
Afdeling Waterbedrijf
’t Walletje 104 bus 101
8300 Knokke-Heist BE

info@agsoknokke-heist.be
+32 50442500
Ma - Vrij: 8.30u - 17.00u doorlopend

Volg AGSO