Zoeken

Home  /  Nieuws  /  De eerste nieuwe glascontainers in Knokke-Heist worden deze week in gebruik genomen.

De eerste nieuwe glascontainers in Knokke-Heist worden deze week in gebruik genomen.

4 jun 2021

Deze week worden de eerste ondergrondse glascontainers op zeven locaties in gebruik genomen. De nieuwe glascontainers zijn te vinden in de Bronlaan, op het A. Hansplein, de Bayauxlaan, Duinenwater, Leopoldlaan, Edward Verheyestraat en aan de Delhaize in de Heistlaan. Ook in deze containers is het toegelaten om lege glazen flessen en bokalen zonder doppen of deksels gratis te deponeren. Alle sites staan onder politiebewaking. Afval achterlaten aan een container is strafbaar. Dit wordt beboet.

De nieuwe containers ogen esthetisch mooi, zijn geluiddempend en verstoren het straatbeeld van Knokke-Heist niet. Bij een goed en normaal gebruik zorgen de glascontainers niet voor overlast in de buurt. Doordat de containers ondergronds en geïsoleerd zijn, is de geluidshinder beperkt.

Glas inwerpen tussen 22u ’s avonds en 8u ’s morgens is verboden. De glascontainers zullen dan ook automatisch vergrendeld worden tijdens deze periode. Het zal niet langer mogelijk zijn om ’s avonds laat of ’s morgens vroeg glasafval te gaan deponeren.

Waar kan je tussen 22u ’s avonds en 8u ’s morgens wel terecht?

De sites in de Bronlaan en de Van Nieuwenhuysestraat zullen in de toekomst dienen als afval drive-out en zijn 24u/24u open. Deze sites zijn makkelijk bereikbaar en je kan er onbeperkt je glas en ander afval kunnen deponeren.

Verdere timing en uitrol

In de komende weken, uiterlijk tegen 30 juni, zullen de sites met nieuwe ondergrondse containers nog uitgebreid worden met de Eeuwfeestlaan, het st. Michielsplein, Kruispunt Elizabetlaan/Kustlaan (ter vervanging van de containers op het Albertplein) en ook in de Van Nieuwenhuysestraat. Ook zullen er 5 nieuwe, betalende, restfractiecontainers in dienst genomen worden in de Bronlaan, Bayauxlaan, Eeuwfeestlaan, Edward Verheyestraat en Sint-Michielsplein.

In de tweede fase zullen na de zomer de andere sites met glascontainers aangepakt worden. Waar mogelijk en aangewezen zal er een bijkomende betaalcontainer voor restfractie geplaatst worden.

Meer informatie over het afvalbeleid van Knokke-Heist is te vinden op www.agsoknokke-heist.be/afvalAGSO Knokke-Heist
Afdeling Waterbedrijf
’t Walletje 104 bus 101
8300 Knokke-Heist BE

info@agsoknokke-heist.be
+32 50442500
Ma - Vrij: 8.30u - 17.00u doorlopend

Volg AGSO