Zoeken

Home  /  Nieuws  /  Ingebruikname nieuwe glascontainers

Ingebruikname nieuwe glascontainers

7 feb 2022

Vorig jaar maakte AGSO Knokke-Heist bekend dat ze 115 ondergrondse containers had besteld. Bedoeling is om, verspreid over de gemeente Knokke-Heist, de locaties van de glascontainers uit te rusten met één of meerdere ondergrondse glascontainers. Waar mogelijk en aangewezen zal er een bijkomende betaalcontainer voor restfractie geplaatst worden.

Op vrijdag 4 februari werden opnieuw een aantal ondergrondse glascontainers in gebruik genomen. De nieuwe glascontainers zijn te vinden in de Albertlaan, Heilig Hartlaan (vervanging Van Bunnenlaan), Sparrendreef en de Majoor Quaillestraat (Wandelaar – Duinbergen). Ook in deze containers is het toegelaten om lege glazen flessen en bokalen zonder doppen of deksels gratis te deponeren.

In de komende weken worden ook nieuwe glascontainers in gebruik genomen in de Majoor Vandammestraat, Zwinlaan, Parking Jeugdherbergstraat (vervanging Tramweg) en op het Oosthoekplein.

De nieuwe containers ogen esthetisch mooi, zijn geluiddempend en verstoren het straatbeeld van Knokke-Heist niet. Bij een goed en normaal gebruik zorgen de glascontainers niet voor overlast in de buurt. Doordat de containers ondergronds en geïsoleerd zijn, is de geluidshinder beperkt. Waar nodig zullen de locaties uitgerust worden met camerabewaking zodat er snel opgetreden kan worden tegen sluikstorten en misbruik. Dankzij een tijdslot zal je in het centrum dagelijks je glas kwijt kunnen tussen 8 uur en 22 uur. Buiten deze uren zal de container automatisch vergrendeld worden. Op die manier wordt ook de nachtrust van de buurt gevrijwaard.

 


AGSO Knokke-Heist
Afdeling Waterbedrijf
’t Walletje 104 bus 101
8300 Knokke-Heist BE

info@agsoknokke-heist.be
+32 50442500
Ma - Vrij: 8.30u - 17.00u doorlopend

Volg AGSO