Home  /  Nieuws  /  Nieuwe schepen van milieu Antoine Geerinckx gaat mee afval ophalen.

Nieuwe schepen van milieu Antoine Geerinckx gaat mee afval ophalen.

Sinds 1 januari 2023 is Antoine Geerinckx de nieuwe schepen van milieu. Om te ontdekken hoe het er aan toe gaat bij de ophaling van afval nam de nieuwe schepen plaats achter de ophaalwagen op dinsdag 10 januari.

Schepen Antoine Geerinckx ging op pad met Jan en Kenneth voor de ophaalronde van restafval en karton en papier in de blauwe zone (centrum Heist). Na een korte briefing betreffende de veiligheidsmaatregelen en procedures tijdens een ophaling konden ze aan de ophaalronde beginnen. Het was een frisse avond, maar toch ontdekte de schepen al snel dat hij te warm gekleed was. “Het opheffen van de zakken is te vergelijken met een cross-fit training. Veel zakken zijn helaas te zwaar. We hebben met 2 personen op 2.30 uur 7,5 ton afval ingezameld.”

Veel burgers zijn zich ervan bewust dat het afval buiten zetten correct moet gebeuren. Helaas wordt papier en karton niet altijd goed samengebonden, waardoor het snel weg waait bij een beetje wind. “Onze gemeente proper houden, moet teamwork zijn samen met onze inwoners”, oppert Schepen Geerinckx.

“Het was verder wel mooi om te zien dat veel mensen ook het werk van afvalophaler appreciëren. Bij bepaalde huizen stond een flesje water of een blikje klaar als bedanking voor de ophaler. Dat doet heel veel plezier”, vult de Schepen nog aan.