Zoeken

Home  /  Nieuws  /  Pilootproject bijkomende lediging afval strand

Pilootproject bijkomende lediging afval strand

17 aug 2023

Deze zomer is AGSO gestart met een pilootproject waarbij de afvalkorven op het strand tijdens de dag een extra keer geledigd worden. Eerder was er tussen 12 uur ‘s middags en 6 uur ‘s ochtends geen lediging of schoonmaak. Tijdens topdagen blijkt dit evenwel niet te volstaan en zijn de afvalkorven vaak overvol in de loop van de dag wat niet alleen visuele hinder geeft, maar ook leidt tot zwerfvuil op het strand. Daarom is er sinds 20 juli 2023 een pilootproject om de korven overdag bijkomend te ledigen. Zeker nu het weer de komende dagen beter belooft te worden, kan dit een grote impact hebben op het netheidsgevoel van de strandgangers en onze inwoners en tweedeverblijvers. 

Als de afvalkorven leeg en proper ogen, stimuleert dit de strandgangers immers extra om hun afval in de korven te gaan deponeren en niet op het strand te laten rondslingeren. Ook het feit dat mensen overdag medewerkers in de weer zien bij de afvalkorven kan voor een extra stimulans zorgen. De korven worden immers niet alleen geledigd, maar ook de deksels en de omgeving worden proper gemaakt.  

Het pilootproject beslaat het strand tussen het Casino en het Albertplein en is nog voorzien tot 20 augustus 2023. De extra lediging vindt plaats op donderdag t.e.m. maandag (niet bij slecht weer) tussen circa 14 en 22 uur. Bij een positieve evaluatie kan het project nog verlengd worden tot het eind van het zomerseizoen. Na afloop worden de resultaten dan besproken met het oog op de toekomst. AGSO Knokke-Heist
Afdeling Waterbedrijf
’t Walletje 104 bus 101
8300 Knokke-Heist BE

info@agsoknokke-heist.be
+32 50442500
Ma - Vrij: 8.30u - 17.00u doorlopend

Volg AGSO