Zoeken

Home  /  Nieuws  /  PMD: De nieuwe blauwe zak komt eraan!

PMD: De nieuwe blauwe zak komt eraan!

16 mrt 2021

Op donderdag 1 april is het zover. Dan introduceert AGSO Knokke-Heist de nieuwe blauwe zak. En dat is goed nieuws, want vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen bij het PMD. Dat betekent een pak minder restafval, en veel meer recyclage.

Alle plastic verpakkingen in één zak

In de PMD-zak mogen op dit moment enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons. In de nieuwe blauwe zak komen daar ook alle huishoudelijke plastic verpakkingen bij. Denk maar aan yoghurtpotjes of botervlootjes. Maar ook plastic zakken en folies mag u vanaf 1 april allemaal in dezelfde zak sorteren. Alles samen goed voor ongeveer 8 kilogram minder restafval. Een goede zaak voor het milieu, én uw portemonnee.

Huidige PMD zakken blijven geldig

Wie nog maar net een rol PMD-zakken heeft gekocht, hoeft zich geen zorgen te maken. De huidige zakken blijven onbeperkt geldig. Vanaf 1 april mag u ze voor ophaling aanbieden mét de extra plastic verpakkingen. De zakken zullen aangeboden blijven in dezelfde verkooppunten: uw supermarkt, buurtwinkel, enzovoort. Ook aan de ophaling verandert er niets. Je mag de PMD-zak zak dus op dezelfde dag buitenzetten als vroeger. Meer sorteren dus, met hetzelfde comfort.

Meer informatie?

Iedereen ontvangt een uitgebreide folder thuis met alle details. Houd ook zeker deze website in de gaten en volg AGSO op Facebook!

 


AGSO Knokke-Heist
Afdeling Waterbedrijf
’t Walletje 104 bus 101
8300 Knokke-Heist BE

info@agsoknokke-heist.be
+32 50442500
Ma - Vrij: 8.30u - 17.00u doorlopend

Volg AGSO