Over AGSO  /  Nieuws

Nieuws

Nieuwe schepen van milieu Antoine Geerinckx gaat mee afval ophalen.

Sinds 1 januari 2023 is Antoine Geerinckx de nieuwe schepen van milieu. Om te ontdekken hoe het er aan toe gaat bij de ophaling van afval nam de nieuwe schepen plaats achter de ophaalwagen op dinsdag 10 januari.
EDIT DELETE

Concessie horecaruimte Albertplein

De horecaruimte en de bijhorende ter beschikking gestelde ruimten op en onder het plein worden bestemd tot het inrichten van een bistro, brasserie, restaurant of Grand Café. De horecaruimte is een transparant koepelvormig paviljoen ontworpen door het architectenbureau Philippe Samyn & Partners met een totale vloeroppervlakte van ongeveer 200 m² waarbij de inrichting voldoet om een horecazaak met warme en/of koude keuken te huisvesten.
EDIT DELETE

Betaalterminal Sint-Michielsplein in dienst gesteld

Op het Sint-Michielsplein werd de 2de betaalterminal in de gemeente in dienst gesteld. Ook de Bronlaan is sinds 07/07/2022 volledig operationeel.
EDIT DELETE

Ga spaarzaam om met water tijdens periodes van droogte

Tijdens warme dagen zorgt water voor de nodige verfrissing, maar het grondwaterpeil in Vlaanderen staat weer erg laag. Voor de drinkwaterbevoorrading zijn er geen problemen qua bevoorrading. Ook de dagverbruikcijfers in Knokke-Heist van de laatste dagen liggen in de lijn van het maandgemiddelde van juli. Toch is het aangeraden zuinig met (drink)water om te gaan.
EDIT DELETE

Ga tijdens deze droge periode spaarzaam om met water

Tijdens deze lange droge periode is het belangrijk om zuinig om te springen met ons drinkwater. De waterpeilen dalen en daarom wordt opgeroepen om spaarzaam om te gaan met drinkwater.
EDIT DELETE

Heraanleg van Binnenhof en Lammekenslaan

AGSO Knokke-Heist zal samen met de gemeente Knokke-Heist de oude infrastructuur van Binnenhof en Lammekenslaan volledig vernieuwen.
EDIT DELETE

De Grote Waterenquête: Hoe springt de Vlaming om met water?

Naar aanleiding van Wereldwaterdag (22 maart) wordt opnieuw de Grote Waterenquête georganiseerd. In 2018 werd deze voor het eerst gelanceerd. Vier jaar later trekt de enquête opnieuw op onderzoek om na te gaan hoe de houding van Vlamingen tegenover watergebruik is geëvolueerd. Willen we kleine maatregelen nemen die een groot verschil kunnen maken? In 2018 was 90% van de Vlamingen bereid om regenwater thuis beter vast te houden. Hoe denkt Vlaanderen over water anno 2022, na een rist droge zomers en overstromingen? De antwoorden kunnen bijdragen aan een watersysteem dat tegen een stootje kan. Iedereen kan tot 22 april de enquête invullen (10-tal minuten) en kans maken op een etentje voor twee langs de waterkant in eigen provincie. www.grotewaterenquête.be
EDIT DELETE

Zelfscan water helpt huishoudens om kraanwater te besparen

Het gemiddelde waterverbruik per inwoner in Vlaanderen daalt. Dat is een goede zaak. Toch kunnen veel huishoudens met kleine en grotere ingrepen nog heel wat kraanwater, en geld, besparen. De zelfscan water helpt hen daarbij.
EDIT DELETE

VERHUUR HORECARUIMTE RESIDENTIE CROWN- PASTOOR OPDEDRINCKPLEIN - KNOKKE-HEIST

AGSO Knokke-Heist zoekt een huurder voor het inrichten en exploiteren van een gelijkvloerse horecaruimte in de Residentie Crown, gelegen op het Pastoor Opdedrinckplein te Knokke-Heist.
EDIT DELETE

Ingebruikname nieuwe glascontainers

Op vrijdag 4 februari werden opnieuw een aantal ondergrondse glascontainers in gebruik genomen. De nieuwe glascontainers zijn te vinden in de Albertlaan, Heilig Hartlaan (vervanging Van Bunnenlaan), Sparrendreef en de Majoor Quaillestraat (Wandelaar – Duinbergen). Ook in deze containers is het toegelaten om lege glazen flessen en bokalen zonder doppen of deksels gratis te deponeren. In de komende weken worden ook nieuwe glascontainers in gebruik genomen in de Majoor Vandammestraat, Zwinlaan, Parking Jeugdherbergstraat (vervanging Tramweg) en op het Oosthoekplein.
EDIT DELETE

Vlaamse overheid geeft onderzoekspremie van € 12 336 voor restauratiewerken aan de beschermde Magrittezaal

Knokke-Heist ontvangt nu een premie van € 12 336 van de Vlaamse overheid om onderzoek te doen naar de staat van de Magrittezaal. AGSO Knokke-Heist heeft hiertoe een opdracht gegund aan een gespecialiseerd architectenbureau en een erkende restaurateur-muurschilderingen. Zij zullen de nodige restauratie- en reinigingsproeven uitvoeren en een eerste conditierapport opmaken over de muurschilderingen. Tegelijk worden noodfixaties en bewarende maatregelen getroffen op de meest kritische beschadigingen van de muurschilderingen. De onderzoeksresultaten zullen vervolgens bestudeerd en verwerkt worden tot een leidraad voor de opdracht voor de renovatie van “Het Betoverde Rijk” en de Magrittezaal zelf.
EDIT DELETE

Bouw- en sloopafval: sorteren om beter te recycleren

Door een verstrenging van de controles op bouw- en sloopafval door OVAM zal er op het recyclagepark van Knokke-Heist ook strenger worden toegezien op de zuiverheidsgraad van aangeleverde bouw- en sloopafval. Concreet betekent dit dat je thuis best al voorsorteert. Omdat enkel zuiver bouw- en sloopafval kan gerecycleerd worden tot nieuwe materialen zijn er vanaf 1 december strengere controles. Wie zich aanmeldt op het recyclagepark met vervuild bouw- en sloopafval zal dit enkel nog kunnen deponeren tegen het tarief van 184 euro/m³ of 92 euro per 1/2m³.
EDIT DELETE

Voorkom vorstschade en maak je leidingen winterklaar

Bevroren leidingen kunnen heel wat ongemak, schade en kosten veroorzaken. Schade aan waterleidingen komt vooral voor bij plotse vriestemperaturen van -5 graden Celsius of lager, maar ook bij langdurige periodes van matige vorst.
EDIT DELETE

Aanvang werken Maes- en Boereboomplein

Enige tijd geleden konden we trots melden dat AGSO Knokke-Heist en CAAAP de definitieve omgevingsvergunning voor de heraanleg van het Maes- en Boereboomplein hadden verkregen. Ondertussen kunnen wij je na een succesvolle voorverkoop van Hoost de volgende mijlpaal in het project aankondigen. Na het kerstverlof (10/01/2022) start aannemer Artes met de werken.
EDIT DELETE

Nieuwe ondergrondse glascontainer in de Elizabetlaan

AGSO voorziet in de uitrol van de nieuwe ondergrondse glascontainers ook nieuwe containers ter hoogte van het Albertplein. Door de heraanleg van het plein was het niet langer mogelijk om de glascontainers op het plein zelf te plaatsen, waardoor uitgeweken moest worden naar een nieuwe locatie. De nieuwe ondergrondse glascontainers zullen geplaatst worden in het begin van de Elizabetlaan ter hoogte van juwelier Colman, Elizabetlaan nummer 17.
EDIT DELETE

De eerste nieuwe glascontainers in Knokke-Heist worden deze week in gebruik genomen.

Deze week worden de eerste ondergrondse glascontainers op zeven locaties in gebruik genomen. De nieuwe glascontainers zijn te vinden in de Bronlaan, op het A. Hansplein, de Bayauxlaan, Duinenwater, Leopoldlaan, Edward Verheyestraat en aan de Delhaize in de Heistlaan. Ook in deze containers is het toegelaten om lege glazen flessen en bokalen zonder doppen of deksels gratis te deponeren. Alle sites staan onder politiebewaking. Afval achterlaten aan een container is strafbaar. Dit wordt beboet.
EDIT DELETE

1 op 3 koelkasten en diepvriezers wordt niet correct gerecycleerd: Recupel lanceert nieuwe campagne

“Wees mayo-nice voor het milieu door je koelkast te recycleren”…. Met deze ludieke knipoog lanceert Recupel vandaag een nieuwe campagne. Want nog te veel koelkasten en diepvriezers belanden niet in het juiste recyclagecircuit. Dat is zeer schadelijk voor het milieu, want bij een foute ontmanteling komen schadelijke koelvloeistoffen en blaasgassen vrij die de ozonlaag aantasten. De impact van één fout gerecycleerde koelkast op het broeikaseffect is even hoog als de impact van een autorit van 7.500 km. Jaarlijks verdwijnen er ongeveer 200.000 koelkasten en diepvriezers van de radar.
EDIT DELETE

Opgelet: valse e-mails van De Watergroep in omloop

Er circuleren momenteel frauduleuze e-mails uit naam van De Watergroep met als afzender 'Doccle'. Kreeg je zo'n e-mail? Doe er dan niets mee. In Knokke-Heist wordt iedereen bediend door AGSO Knokke-Heist afdeling waterbedrijf. Je zal dus nooit een e-mail of factuur van de Watergroep ontvangen.
EDIT DELETE

Verplichting voor het plaatsen van afvalkorven bij raamverkoop.

In deze coronatijden is raamverkoop populairder dan ooit. Bij mooi weer worden drankjes en hapjes genuttigd op bankjes, pleinen en parken. Helaas leidt dit ook tot meer zwerfvuil. De raamverkopers zijn verplicht om zelf te voorzien in korven die voldoende groot zijn om het afval in te kunnen deponeren. Om de straten en pleinen in Knokke-Heist proper te houden, zullen er verscherpte controles uitgevoerd worden op de verplichtingen waaraan raamverkopers moeten voldoen.
EDIT DELETE

Waterf###, 320 euro per persoon besparen?!

De Vlaming blijft verknocht aan flessenwater en dat kunnen ze voelen in hun portemonnee. Kraanwater is een volwaardig alternatief: het is goedkoper en bovendien milieuvriendelijker. Die boodschap brengt AquaFlanders, de federatie van Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders. De organisatie lanceert een nieuwe bewustmakingscampagne ‘Waterf###’ om de financiële voordelen van kraanwater in de kijker te zetten. De gemiddelde Vlaming kan per jaar maar liefst 320 euro sparen door voor kraanwater in plaats van flessenwater te kiezen.
EDIT DELETE