Home  /  Nieuws  /  Afbraak stadhuis Heist gestart

Afbraak stadhuis Heist gestart

Een aannemer is gestart met de afbraak van het stadhuis Heist op het Maes & Boereboomplein. Tot in 2017 werd de gemeenteraad van Knokke-Heist in het gebouw gehouden, dat in 2009 werd opgenomen op de inventaris van bouwkundig erfgoed in Vlaanderen. 

Met het grote materiaal werd het gebouw tegen de vlakte gegooid. Vanaf donderdag begint de eigenlijke afbraak van het gebouw aan de kant van de Stadhuisstraat. Er wordt opgeschoven richting Ravelingen. Deze feestzaal gaat eveneens tegen de vlakte. Vanaf dinsdag 24 maart 2020 om 9 uur tot en met vrijdag 27 maart 2020 wordt om veiligheidsredenen de Markstraat afgesloten ter hoogte van de Ravelingen. Er zijn plaatselijke omleidingen van kracht via de Koudekerkelaan.

Handelsruimte met ondergronds parkeercomplex

Op de locatie van het voormalige stadhuis en feestzaal komen 2 handelsruimten met een gezamenlijke oppervlakte van ongeveer 1.400 m². Vanuit de Marktstraat wordt ook de inrit voorzien die naar de ondergrondse parking onder dit commercieel centrum en het toekomstige gemeenschapshuis op het Maes & Boereboomplein loopt.Afbraakwerken 2
Afbraakwerken 2
EDIT DELETE
Afbraakwerken 1
Afbraakwerken 1
EDIT DELETE
Afbraakwerken 3
Afbraakwerken 3
EDIT DELETE
Afbraakwerken 4
Afbraakwerken 4
EDIT DELETE