Zoeken

Home  /  Projecten  /  DUINENWATER

DUINENWATER

Duinenwater is gelegen vlak achter het station van Knokke-Heist, op een boogscheut van het centrum van Knokke-Heist. Dit is een nieuw stadsdeel in Knokke-Heist met ruimte voor wonen, handel, zorg en recreatie.

De site is gelegen aan het idyllische Duinenwatermeer.
De site wordt onderverdeeld in twee delen:

1. Het zuidelijk reeds gerealiseerd deel bestaande uit het Duinenwatermeer en jeugdhotel geëxploiteerd door Lakeside Paradise, het zwembad Sportoase Duinenwater en het jeugdcentrum ‘’t Verzet”. Deze site is omgeven door een gebruikersparking in exploitatie van AGSO Knokke-Heist. Het reglement voor de parking vindt u hier.

2. Het noordelijk deel betreft een nog braakliggend terrein van ca 1 ha. Deze zone is ook bestemd voor all-weather infrastructuur. De opdracht voor het realiseren van deze infrastructuur werd toegewezen aan Bowlinn. Er werd gekozen om op deze site een bowling en elektrische karting te exploiteren. Momenteel werd een bouwaanvraag ingediend. De start van de werken is voorzien voor 2019.

Realisatie Duinenwater Zuid

In 2010 werd de opdracht voor het ontwerp, de financiering, de bouw, het onderhoud en de exploitatie in een publiek-private samenwerking van een zwembadcomplex Duinenwater toegewezen aan de NV SPORTOASE.
Samen met NV Sportoase werd een uniek zwembadencomplex met een sportbad, instructiebad, spectaculaire glijbanen, uitgebreide wellness, groepslessen, fitness, ...gerealiseerd.

Tegelijkertijd met de bouw van het zwembad, werd een nieuw jeugdcentrum voor de jeugd van Knokke-Heist opgetrokken. Het jeugdcentrum valt nu onder het beheer van de gemeente en wordt uitgebaat door vzw ’t Verzet.

Langs de oever van het Duinenwatermeer werd een concessie toegekend aan Lakeside Paradise. Lakeside Paradise is een actieve watersportclub die verschillende watersporten aanbiedt: waterskiën, wakeboarden en wakeskaten aan de kabelbaan, maar ook windsurfen, stand up peddlen en kayakken.

AGSO stond ook in voor de heraanleg van de oevers van de Put van de Cloedt. Er werd een aangenaam wandelpad  aangelegd en een subliem uitkijkterras.

Rol AGSO

AGSO was opdrachtgever en projectcoördinator voor de ontwikkeling van:

-          Zwembad Duinenwater,

-          Jeugdcentrum ’t Verzet,

-          Lakeside Paradise,

-          Beheer van de parking Duinenwater

-          Heraanleg van de oevers van het Duinenwatermeer


 

 

AGSO Knokke-Heist
Afdeling Waterbedrijf
’t Walletje 104 bus 101
8300 Knokke-Heist BE

info@agsoknokke-heist.be
+32 50442500
Ma - Vrij: 8.30u - 17.00u doorlopend

Volg AGSO