Zoeken

Home  /  Projecten  /  Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark

Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark

Het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark is gelegen in het centrum van deelgemeente Knokke, in de E. Verheyestraat. Het sportcomplex biedt een sporthal met parking, voetbalterreinen en hockeyterreinen.
Momenteel is het sportcomplex in volle ontwikkeling. De sportverenigingen zoals de hockey- en voetbalclub, maar ook de jeugdbeweging en senioren maken gebruik van het complex. Het bleek noodzakelijk om dit complex volledig te gaan vernieuwen. Doordat RFC Knokke nu ook in een hogere klasse speelt, bleek de noodzaak nog hoger.
 
Het nieuwe plan gaat uit van een kruisbestuiving tussen park, sport en architectuur. Het gesloten sportcomplex zal transformeren in een open sportlandschap waar iedereen, zowel in clubverband als puur recreatief, naar hartenlust kan sporten, verblijven en genieten.
 
AGSO is verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe sportstadion. Arch&Teco/OYO werden aangesteld als architecten en verzorgden een subliem ontwerp. Zo zal de accommodatie van RFC Knokke aanzienlijk verbeteren. De huidige kantine verdwijnt en de bestaande tribune zal als basis dienen voor de uitbreiding. De tribune krijgt twee nieuwe vleugels die als plint functioneren om om op het gelijkvloers meer kleedkamers en berging te voorzien. De eerste verdieping zal volledig toegankelijk zijn voor het publiek.
Een tweede deelproject zijn de voorzieningen voor de hockeyclub, tussen het hockey- en kunstgrasveld.

AGSO Knokke-Heist
Afdeling Waterbedrijf
’t Walletje 104 bus 101
8300 Knokke-Heist BE

info@agsoknokke-heist.be
+32 50442500
Ma - Vrij: 8.30u - 17.00u doorlopend

Volg AGSO